Top 10 bezienswaardigheden op Madeira

18 december 2020
Madeira heeft ongelofelijk veel moois te bieden. Een bezoek aan de eilanden gaat u zeker niet vergeten, maar wat moet u nu écht gezien hebben? Ontdek het in de top 10 bezienswaardigheden van Madeira.
Hier de door ons opgestelde lijst met de top 10 bezienswaardigheden:

1. Levadawandelingen

Madeira staat bekend om de Levadawandelingen; tochten langs de irrigatiekanalen over het eiland. Deze wandelingen nemen u mee naar de mooiste plekken en adembenemende vergezichten. Lees meer over de Levadawandelingen (link naar pagina Wandelen & wandelroutes)

2. Madeira Botanical Garden

De botanische tuin in Funchal vormt het natuurlijke paradepaardje van de stad. Met ruim 2.000 exotische planten en een grote hoeveelheid aan kleurrijke vogels is deze tuin een ware belevenis. Lees meer over de Madeira Botanical Garden (link naar pagina Tuinen & parken)

3. Funchal

De hoofdstad van Madeira is de meest bruisende stad van de eilanden. Hier vindt u exclusieve restaurants, de mooiste evenementen van het jaar, terrasjes, een grote markt, parken en tuinen. Bezoekt u Madeira? Dan móet u Funchal gezien hebben. Lees meer over Funchal (link naar pagina Funchal)

4. Strand van Porto Santo

Strandliefhebbers komen in Porto Santo zeker aan hun trekken. De kuststrook van dit eiland is maar liefst 9 kilometer lang en heeft prachtig, goudgeel zand. Het zand zou zelfs een therapeutische werking hebben. Lees meer over Porto Santo (link naar pagina Porto Santo)

5. Vuurwerk met oud en nieuw

Bij oud en nieuw hoort vuurwerk. Dat is een mening die de Madeiresen zeker onderschrijven. Tussen 2006 en 2010 bezat Madeira het record van grootste vuurwerkshow ter wereld. Nu is de show nog altijd even indrukwekkend. Dus bent u van plan het nieuwe jaar op Madeira in te luiden? Zorg dan dat u de vuurwerkshow in Funchal zeker niet mist.

6. Laurierwoud

15.000 hectare aan woud vol laurierbomen. Dit prachtige en eeuwenoude woud is in 1999 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. U kunt dit indrukwekkend stuk levende geschiedenis zelf ervaren tijdens Levadawandelingen.

7. Verschillende uitkijkpunten

Madeira heeft verschillende uitkijkpunten waarbij u niets anders kan doen dan genieten van het uitzicht. Zo heeft u bij uitkijkpunt Balcões een indrukwekkend uitzicht op de vallei Ribeira da Metade en bij uitkijkpunt Pico Ruivo kijkt u vanaf het hoogste punt van de eilanden uit over al wat 1861 meter beneden u ligt.

8. Cabo Girão

Deze vrijwel verticale klif is een geval apart. Ten westen van Funchal ligt deze hoogste klif van Europa en de op 1 na hoogste klif van de wereld. Met een indrukwekkende 580 meter is dit een natuurlijk fenomeen die u gezien móet hebben.

9. Walvissen en dolfijnen spotten

Eén van de vele voordelen van een eilandengroep middenin een oceaan is de aanwezigheid van walvissen en dolfijnen op relatief korte afstand. Een boottocht waarbij u deze fraaie dieren probeert te spotten, is een avontuur dat u niet snel vergeet. Onderweg kunt u ook nog zeer zeldzame watervogels zien.

10. Bloemenfestival

Een zeer fleurig evenement waar u gegarandeerd vrolijk van wordt, is het Bloemenfestival in Funchal. Elk jaar wordt de hoofdstad versierd met duizenden van de meest prachtige lokale bloemen. Tevens is er een parade waarin de inwoners uitzonderlijke creaties laten zien; van uitgedoste danseressen tot praalwagens. Een bijkomend voordeel van dit evenement? De stad ruikt er heerlijk door! Het festival vindt ieder jaar in de lente plaats.