Reisplanning voor 8 dagen op Madeira

17 december 2020
Er is erg veel te doen op Madeira. Een beetje richting aan uw reisplannen is daarom mooi meegenomen! Lees hier een reisplanning voor 8 dagen Madeira.

Dag 1

Aangezien Madeira slechts 1 vliegveld heeft, landt u in Funchal. Dit is daarom ook een uitgelezen kans om meteen deze prachtige hoofdstad te verkennen. Geniet van de lokale markt met verse waren, bekijk de historische architectuur en maak een ritje in de kabelbaan.

Dag 2

Maak een Levadawandeling! Dit zijn wandeltochten langs de irrigatiekanalen van het eiland. Zo komt u middenin de adembenemende natuur van Madeira, waaronder het Laurierwoud dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Dag 3

Een perfectie manier om Madeira te verkennen, is om een auto te huren. Trek zelf uw plan en neem de tijd om af en toe te genieten van het buitengewoon mooie uitzicht. Vooral de noordkust is het verkennen waard. Hier gaat u geen spijt van krijgen.

Dag 4

Neem een duik in de Atlantische Oceaan. Madeira is één van de beste plekken om te duiken in Europa. Dit komt dankzij het heldere water, de milde watertemperatuur en het rijke zeeleven. Er zijn verschillende duikscholen op Madeira te vinden waar u duikuitrusting kunt huren. Lees meer over duiken op Madeira

Dag 5

Klaar voor een interessant natuurfenomeen? In Porto Moniz vindt u natuurlijke ‘zeezwembaden’. Lavarotsen aan de kust vormen een soort poeltjes. Zodra het vloed wordt, spoelen deze poeltjes vol met vers zeewater. Ideaal om lekker in te zwemmen. Lees meer over Porto Moniz

Dag 6

Maak kennis met de walvissen en dolfijnen van Madeira. Dankzij de gunstige ligging van Madeira in de Atlantische Oceaan kunt u relatief dichtbij het eiland dolfijnen en walvissen spotten. Er zijn verschillende organisaties die u een onvergetelijke gebeurtenis aan kunnen bieden.

Dag 7

Op uw een-na-laatste dag is het tijd om feest te vieren. Kom in contact met de traditie van de lokale bevolking en bezoek één van de vele culturele evenementen die Madeira rijk is. Er vinden jaarlijks veel evenementen plaats, dus de kans is groot dat er iets te doen is tijdens uw bezoek. Neem bijvoorbeeld het Bloemenfestival, waarbij de stad Funchal compleet bedekt is met heerlijk ruikende bloemen. Lees meer over de evenementen op Madeira

Dag 8

Voordat de reis naar huis weer begint, is het belangrijk om totaal tot rust te komen. Waar kan dit beter dan op het heilzame strand van Porto Santo (ook wel het Gouden Eiland genoemd)? Door de hoge concentratie van calciet in het zand zou het een genezende werking hebben. Daarom is dit de perfecte plek om ervoor te zorgen dat u weer volledig uitgerust naar huis gaat.