São Vicente

Waar São Vicente bekend om staat, zijn de vele grotten. Het dorpje in het noorden heeft enkele historische kerken, maar vooral de grotten maken een bezoek meer dan waard. Zo ontdekt u namelijk hoe Madeira precies is ontstaan.

Wandeling door de grotten

Duizenden jaren geleden ontstond Madeira door een vulkaanuitbarsting. Dit zorgde uiteindelijk voor ruim 1000 meter aan lavatunnels. Het is mogelijk 700 meter van deze tunnels met een gids te bezoeken. Een wandeling door de grotten duurt ongeveer 30 minuten. Aan het eind van de wandeling kunt u nog meer te weten komen over de tunnels door een bezoek aan het kenniscentrum.

Kapel voor Sint Vincentius

São Vicente ligt in één van de valleien van Madeira. U hebt dus het gevoel dat u in een bergplaats bent, terwijl het officieel een kustplaats is. In São Vicnente kunt u een kerk gewijd aan de heilige Sint Vincentius bezoeken. In de kerk is een plafondschildering te vinden waarin Sint Vincentius het dorpje zegent. Volgens de legende is Sint Vincentius ook verschenen in dit dorp. Op de plek van deze verschijning staat nu een symbolische kapel.

Surfen en wandelen langs de kust

Naast veel andere surfspots op Madeira, is de kust van São Vicente in trek bij surfers. Hoewel de golven krachtig zijn, is deze surfspot ideaal voor beginnende en lichtgevorderde surfers. Voor een wandeling langs de kustlijn kunt u terecht op 620 meterlange promenade die Varadouro verbindt met Baía dos Juncos.