Porto Santo

Porto Santo, oftewel het Gouden Eiland. Een eiland met een 9 kilometerlang zandstrand en een azuurblauwe zee. De ideale plek voor zon-, zee- en strandliefhebbers. Porto Santo vormt samen met Madeira en de onbewoonde eilanden Salvagens en Desertas de Madeira Archipel.


Het strand van Porto Santo


Het paradijs van Portugal

Porto Santo is een relatief klein eiland met ongeveer 5.500 inwoners, waarvan 80% in de hoofdstad Vila Baleira woont. De Portugezen hebben er naar verluid veel aan gedaan om Porto Santo zo lang mogelijk geheim te houden. Het gigantisch lange zandstrand, de aanwezigheid van exotische vogels, het fijne klimaat en de ongeschonden natuur maken dit eiland tot een waar paradijs.

Vila Baleira

De meeste activiteit op Porto Santo is te vinden in de kleine hoofdstad Vila Baleira. De ontdekker Christopher Columbus zou op Porto Santo hebben gewoond, dus is er een museum over deze wereldreiziger te bezoeken. Daarnaast zijn er veel gezellige lokale restaurants, barretjes en winkels te vinden rondom ‘Largo do Pelourinho’, het stadsplein.

Het magische zand van Porto Santo

Rondom het strandzand van Porto Santo gaat de legende dat het een helende werking heeft. Het zachte en fijne zand heeft een hoge concentratie aan calciet. Dit zou een therapeutische werking hebben en veel lichamelijke klachten kunnen verlichten.

Fietsen op het eiland

Naast zonnen en zwemmen, is het verkennen van het binnenland van Porto Santo zeker de moeite waard. Het hele eiland is goed bereikbaar met de fiets en dat biedt voldoende momenten om te genieten van prachtige vergezichten en van de ongerepte natuur die Porto Santo rijk is.

Met de ferry naar Porto Santo

Indien u op Madeira verblijft, kunt u gemakkelijk een bezoek aan Porto Santo brengen dankzij de ferry. U stap ’s ochtend op de boot en in de avond gaat u weer terug naar Funchal. De boottocht duurt ongeveer 2,5 uur en is een zeer mooi alternatief voor het vliegtuig. Met wat geluk ziet u onderweg nog wat dolfijnen of walvissen!