Porto Moniz

Porto Moniz is een gemoedelijke plaats in het noordwesten van Madeira. De stad staat voornamelijk bekend om zijn natuurlijke zwembaden en vulkanische rotsen die langs de gehele kustlijn uit het water steken.

Natuurlijke zwembaden

De zwembaden van Porto Moniz zijn een mooi natuurfenomeen. De lavarotsen aan de kust vormen een soort poeltjes. Wanneer het vloed wordt, vult de oceaan deze poelen met vers zeewater. Zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen is dit een ideaal moment om te gaan zwemmen. In de winter wordt dit echter wel afgeraden vanwege de verraderlijke stroming. De baden zijn te vinden bij de dorpjes Ribeira do Janela en Achadas da Cruz.

Fort Sao João Batista

In Porto Moniz staat een oud fort, Sao João Batista. Dit fort staat er sinds 1730 en vormde een bescherming tegen piraten. Inmiddels is dit gebouw omgetoverd tot Madeira Aquarium. Hier kunt u 12 watertanks vol vissen zien die veel voorkomen in de zee rondom Madeira.

Vulkanisch landschap

Geen trek in de zwembaden of het aquarium? Ook dan is Porto Moniz nog altijd een bezoek waard. De stad wordt omgeven door prachtige, ruige natuur met uitzichten die u versteld doen staan. Vergeet tijdens uw ontdekkingstocht vooral niet het uitkijkpunt bij Miradouro da Santa.