Funchal

Funchal is de hoofdstad van Madeira en ligt in het zuiden en het meest zonrijk gedeelte van het eiland. De stad heeft zo’n 130.000 inwoners en wordt gezien als de toeristische trekpleister van Madeira. In Funchal heerst, ondanks de drukte, een rustige en ontspannen sfeer.  


De haven van Funchal


Een diverse stad

De stad Funchal heeft veel te bieden: van een historisch centrum met smalle, gezellige straatjes tot tuinen en parken vol prachtige bloemen. Ook kunt u er markten bezoeken en zijn er veel musea te vinden. In de haven meren vaak cruiseschepen aan, zodat opvarenden een dagje van de mooie stad kunnen genieten.

Kathedraal van Funchal

In het oude centrum waant u zich in vroegere tijden. De wirwar aan smalle straatjes wekken vast de romanticus in u op. Indien u nog wat meer cultuur wilt opsnuiven, moet u een bezoek aan ‘Sé do Funchal’, de kathedraal van Funchal, zeker niet vergeten. Het is één van de oudst bestaande bouwwerken van Madeira.

Markt met een ruim aanbod

Een bezoek aan Funchal is niet compleet zonder een marktbezoek. De ‘Mercado dos Lavradores’ is een grote markt waar u onder andere exotische bloemen, plaatselijk handwerk, tropische vruchten en vis tegenkomt. Soms hebben de vrouwen zich in klederdracht gestoken om u de bloemen te verkopen.

Kabelbaantocht met uniek uitzicht

Ontloopt u liever de drukte van het centrum? Dan is een kabelbaantocht een aanrader! De ‘Telefrico’, een moderne kabelbaan, brengt u van Funchal naar Monte. Tijdens deze tocht heeft u een uniek uitzicht over de stad met haar dichte bebouwing. De rit eindigt bij de ‘Igreja Nossa Senhora do Monte’, een kerkje waar de Oostenrijkse keizer Karel I ligt begraven.

Oase van natuur in de stad

Het Santa Catarinapark biedt een oase van natuur van 36.000 vierkante meter groot. Grote grasvelden, diverse bomen, exotische bloemen en planten en een meertje zorgen voor een idyllische omgeving. Vanuit dit park hebt u tevens een prima uitzicht op de haven van Funchal. Vaak liggen hier de grootste cruiseschepen aangemeerd.


Het beeld van Christiano Ronaldo in Funchal

In Funchal vindt u tevens het enige echte museum over voetballer Cristiano Ronaldo, genaamd CR7 Museum. Ronaldo is geboren in Madeira.