Calheta

Calheta is een heerlijk plaatsje aan de zuidwestelijke kust van Madeira. Het ligt mooi omgeven door de bergen en pal aan het water van de Atlantische Oceaan. U kunt er zwemmen, wandelen, een centrum voor hedendaagse kunst bezoeken of wat lokale rum proeven!

Afkoelen in kristalhelder water

De gemeente Calheta is één van de warmste plekken van het eiland. Met 2 aangelegde stranden en een kleine jachthaven in het gelijknamige dorp is er altijd ruimte voor verkoeling in het kristalheldere water. Aan de weg naar de stranden toe vindt u enkele zeer goede visrestaurants.

Wandelen in prachtige natuur

Vlakbij Calheta ligt Paúl da Serra, een mooi natuurreservaat dat door UNESCO is erkend tot werelderfgoed. Paúl da Serra ligt 1400 meter boven de zeespiegel. In dit reservaat kunt u gegarandeerd een avontuurlijke en fraaie wandeling maken.

Kunstmuseum aan een klip

Aan de rand van een klip met uitzicht op zee vindt u ‘Centro das Artes Casa das Mudas’, een kunstcentrum vol hedendaagse kunst. Het is gebouwd om zowel de lokale bevolking als toeristen bewuster te maken van kunst. Er worden tentoonstellingen georganiseerd met de meest bekende werken, maar ook vinden er muziek- en dansvoorstellingen plaats.

Bezoek de rumstokerij

Calheta is beroemd om de productie van ‘Aguardente’, oftewel witte rum. Om te zien hoe deze rum wordt gemaakt én om het ook te kunnen proeven, is een bezoek aan de stokerij ‘Engenho da Calheta’ zeker de moeite waard.