Surfen & duiken

Op een eiland als Madeira zijn watersporten natuurlijk niet weg te denken. Duiken is al lang ontdekt en geliefd op Madeira, maar surfen is nog relatief nieuw. Ontdek de beste duik- en surfspots!

Veel ‘swell’ door gunstige ligging

De kust van Madeira is steil en ruw door de rotsen onder water. Deze rotsen zorgen echter ook voor perfecte golven! Surfers met al wat ervaring kunnen hier dus hun geluk niet op. Door de gunstige ligging van de eilanden krijgt Madeira ‘swell’ (de golfstroom die uiteindelijk voor golven zorgt aan de kust) uit de Noord-Atlantische Oceaan.

Surfspots: voor ieder wat wils

Er zijn veel goede surfspots te vinden op Madeira. Het plaatsje Paul do Mar heeft de beste tunnelvormige golven. Het strand Ponta Pequena heeft zeer fijne rechtse golven en Luga de Baixo is een paradijs voor de snelheidsliefhebbers. De noordkust van São Vicente is het best geschikt voor beginners en middelmatige surfers, want dit is een iets kalmere surfspot. Porto da Cruz wordt gezien als de veiligste plek om te surfen.

Krijg een indruk van surfen op Madeira

Duiken op Madeira

Bent u een fervent duiker of nog maar net bezig? Voor beide type duikers biedt Madeira meer dan genoeg duikplezier. Dankzij het heldere water, het rijke zeeleven en de milde watertemperatuur is Madeira één van de beste duiklocaties van Europa.

Duiklocaties: duik naar de ‘Bowbelle’

Enkele goede duiklocaties zijn: Caniço, Garajau, Machico, Caniçal en Santa Cruz. Een aanrader is Madalena do Mar: hier vindt u zo’n 180 meter vanaf de kust en op een diepte tussen 21 en 30 meter het wrak van de ‘Bowbelle’. Dit schip is enkele jaren geleden gezonken en vormt nu een kunstmatig rif. Er zijn verschillend duikscholen op Madeira te vinden waar u lessen kunt nemen en materiaal kunt huren.

Ontdek hoe het is om te duiken op Madeira